Zuiderlaan 2, 8746NE te Schraard

Bieden vanaf

Bieden vanaf: € 92.500,- k.k.

Delen

Omschrijving

Nieuw bouwen en wonen aan open vaarwater in een pittoresk dorpje? Dat kan op deze kavel van circa 510m2 eigen grond met woondoeleinden en tuin als bestemming en gelegen aan de Schraardervaart. Bouw je eigen huis en ervaar de rust van het dorp en je eigen stekkie aan het water. Ga er op uit en wandel, step, fiets, kano, schaats of ga te paard de omgeving verkennen. Basisscholen en voortgezet onderwijs zijn net als diverse andere voorzieningen, supermarkten, zwembad, eetgelegenheden en culturele uitstapjes op 3 tot 6km afstand en op maandagmorgen komt de rijdende supermarkt in het dorp. Naast dorpsfeesten, ijspret, muziek, soos, Sinterklaas en nog veel meer, kunnen volwassenen en kinderen zich heerlijk vermaken op het trapveldje, met de polsstok door de landerijen of in het speeltuintje. Lekker afkoelen doe je op het Makkumerstrand met boulevard en Harlingen, het toeristische havenstadje aan zee en nadien shoppen of een terrasje pakken in Bolsward of Sneek. Kortom in en om Schraard valt genoeg te beleven. Had ik al genoemd dat de A7 op 2km afstand ligt? In no time ben je in Groningen of over de Afsluitdijk. Ook de ontsluiting met de A6 naar de Polder is korter dan je denkt.

Op basis van het huidige bestemmingsplan kan een woning worden gebouwd. De te volgen procedure om uw plan mogelijk te maken is afhankelijk van het plan dat u heeft gemaakt of wilt gaat maken. Op dit moment is er een nieuw bestemmingsplan in voorontwerp. Voor u als belangstellende is dit positief, omdat volgens de gemeente een aanpassing nog kan worden meegenomen in de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan. De gemeente Súdwest Fryslân met ruim 90.000 inwoners, 98 kernen en groene landschappen is een waterrijk gebied tussen Sneek, Stavoren en de Afsluitdijk. Het gemeentehuis is gevestigd in Sneek, maar in Bolsward is een gemeenteloket. Rijdt gerust eens door dit leuke dopje en bekijk de kavel ook eens vanaf de straatkant of vanaf de Dorpsstraat aan de overkant van de Schraardervaart. Heeft u interesse? Neem dan contact op met ons.

Schraard: Circa 160 gemoedelijke dorpsbewoners van dit historische terpdorpje met dorpskern, dat is gelegen aan de Schraardervaart en vanwege haar oorspronkelijke vorm en aanzicht valt onder ‘rijks beschermd dorpsgezicht’. De Schraarders zijn ‘fier’ op hun dorp en hebben dan ook een dorpsbelang en een dorpsvisie. De basisschool die in 1985 wegens een te kort aan leerlingen haar deuren sloot, werd gezamenlijk verbouwd tot het dorpshuis, wat het tot op heden nog steeds is. Tevens is er een belbushalte en op 1,5km is er een halte voor de lijnbus Makkum-Bolsward. Historisch gezien komt dit authentieke dorpje rond de 13e eeuw voor het eerst in de boeken voor. De hervormde kerk dateert vanuit de 13e eeuw, maar de toren uit de 12e eeuw. In de 18e eeuw was er een florerende handel in de hooi-export, waarbij er maar liefst 50 schippers zo’n 1000 vrachten hooi via de Schraardervaart transporteerden naar Holland.

Website disclaimer: Door het bezoeken van deze website wordt u geacht kennis te hebben genomen van onderstaande, deze te begrijpen en deze te hebben geaccepteerd. Bij het functioneren en het permanent toegankelijk houden van deze website, spelen vele factoren een rol, waaronder de afhankelijkheid van externe partijen, uw persoonlijke browser en/of internetinstellingen en verwijzingen en hyperlinks naar websites van derden, die slechts ter informatie dienen van de gebruiker. Makelaardij Hart de Vries stelt alles in het werk om de website goed te laten functioneren en permanent toegankelijk te houden, en heeft geen controle over de linkwerking, noch de inhoud van websites van derden. Het gebruik van dergelijke links is dan ook geheel voor eigen risico. Ondanks dat wij ons hebben ingespannen om u zo goed en volledig mogelijk van correcte en actuele informatie, documentatie, prijzen en maatvoering te voorzien, door zo transparant en grondig mogelijk te werk te gaan, bestaat de kans dat bepaalde informatie op deze website op een bepaald moment niet meer compleet, onvolkomen, onjuist, actueel of accuraat is. U kunt dan ook geen enkel recht ontlenen aan welke informatie dan ook op deze website. Makelaardij Hart de Vries is niet aansprakelijk voor enige schade die is ontstaan of kan ontstaan door onvolkomenheden of onjuistheden in informatie, documentatie, prijzen, maatvoering, verwijzingen en/of hyperlinks op deze website, uw browser en/of internetinstellingen, onze afhankelijkheid van externe partijen, noch voor het (dis)functioneren van deze website.